O mnie

Andrzej Fiertak

Jestem doktorem biologii, wieloletnim pracownikiem naukowym UJ, absolwentem europeistyki, edukatorem zajmującym się promocją zdrowia i ochroną środowiska. Ukończyłem z wyróżnieniem WSET3 w Szkole Sommelierów w Krakowie, studiuję w Weinakademie Österreich w Rust, biorę udział w programie WSET Diploma in Wines and Spirits londyńskiej szkoły Wine and Spirits Education Trust. Uprawiam małą winnicę w okolicy Brzeska, odbyłem liczne staże w winnicach austriackich i węgierskich.

Prowadzę szkolenia z zakresu wiedzy o winie głównie dla pasjonatów wina. Przekazuję w sposób uporządkowany doświadczenia i wiedzę ekspercką zdobytą poza sektorem restauracji i hoteli. Oferuję spojrzenie na wino outsidera, który nie pyta jak należy coś robić (podawać, degustować, łączyć), ale po co; próbuje zanegować istniejące kanony, żeby sprawdzić ich sens.

Zapraszam do kontaktu



Andrzej

Numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat .